Із роботою сучасних сільськогосподарських підприємств Мукачівщини ознайомився керівник області

Плантації лохини вирощують у селі Великі Лучки на Мукачівщині. Господарство займає територію 100 гектарів. Збір ягід триває два місяці, цього року сезон розпочався 12 червня. За один день збору лохини можна отримати від 800 до 1300 грн. За сезон підприємство збирає 150 тонн ягід. Продають переважно в Україні, є поставки продукції і за кордон.

Олексію Петрову запропонували скоштувати свіжу ягоду. Показали плантації лохини, а також приміщення-холодильники, де зберігається уже зібрана ягода.

Фермерське господарство у селі Жуково займається переробкою м`яса. Тут виготовляють ковбаси, сардельки, фарш та іншу м’ясну продукцію - у асортименті майже 80 видів товару. Продають вироби в області. Виготовляють продукцію із місцевої сировини.

А ще Мукачівщина славиться своєю виноробною продукцією. Родина Савчинців організувала цілий цикл роботи – від вирощування винограду до виготовлення вина. Керівник області оглянув виноградні сади, де вирощують європейські сорти винограду. Сімейна виноробня знаходиться у селі Клячаново. Її Віктор Савчинець відкрив у 2018 році. Тут виготовляють червоне, біле солодке, напівсолодке та сухе вина. Продають виготовлені напої під час фестивалів, які проводять на Закарпатті.

Остання зміна сторінки: 28-07-2020 13:34