„Перечинська мануфактура”

14 лютого 2020 року начальником відділу тваринництва департаменту агропромислового розвитку Ніною Кіш було здійснено  робочу поїздку в м. Перечин на сироварню „Перечинська мануфактура”.

Під час відвідування підприємства було оглянуто виробничі потужності, приміщення для зберігання сирів, дегустаційну залу. Власником сироварні Олексієм Сінєльніковим продемонстровано процес виготовлення сиру „Перечинський”.

Обсяги виробництва на сироварні поки не дуже великі.  Наразі молоко для виготовлення сирів закуповується в фермерському господарстві Берегівського району двічі на тиждень по 500 літрів, з якого виходить приблизно 50 кілограмів сиру.  

Забезпеченість сировиною у необхідній кількості є одним із проблемних питань на підприємстві. Так як виробництво молока має сезонних характер, в зимовий період приходиться вести пошуки товаровиробників, що виробляють певні обсяги молока. Це зазвичай підприємства Берегівського та Виноградівського районів, що знаходяться на відстані біля 100 км від сироварні.

В найближчих планах Олексія Сінєльнікова налагодити власне виробництво молока - збудувати приміщення для утримання тварин, придбати високопродуктивну худобу, обладнання для утримання та доїння корів.

Керівнику були надані консультації щодо участі у державній та регіональній програмах підтримки тваринництва, зокрема за напрямками часткового відшкодування вартості придбаних племінних тварин та вартості придбаного обладнання для молокопереробки.

 

Остання зміна сторінки: 20-02-2020 13:26